Haluatko rakentaa puu- vai kivitalon?

Voit itse päättää, millä materiaalilla rakennat Fiskarhedenvillan-talon. Kumpi sopii sinulle paremmin – puu- vai kivitalo?

On olemassa monia tapoja rakentaa kestäviä taloja. Puusta ja kivestä rakennetuilla taloilla on erilaisia ominaisuuksia, sillä niissä on eri materiaalin lisäksi myös erilaiset rakenteet. On makuasia, kumpi näistä on parempi. Valintaan vaikuttaa myös paikallinen rakennusperinne.

Puutalo

Pohjoismaissa meillä on runsaasti metsiä ja pitkä perinne rakentaa puutaloja. Fiskarhedenvillanin puutalo pystytetään kantavalle puurungolle kylmäsiltojen välttämiseksi.

 

Kun haluat rakentaa puutalon – muista:

Puu on luonnollinen, elinvoimainen ja kaunis materiaali.
Puu on erittäin joustava rakennusmateriaali. Taloa on helppo laajentaa ja muuttaa.
Puu on kevyt materiaali, mikä vaikuttaa perustan kustannuksiin.
Puu on elävää materiaalia, joten talo vaatii kunnossapitoa. Esimerkiksi julkisivujen maalaus pitää suorittaa joka viides-kahdestoista vuosi.

Trähus hos Fiskarhedenvillan

Kivitalo

Kivitalomme perustetaan kevytbetonisokkelille ja pystytetään kevytbetoniharkoilla. Kuten puutalomme, kivitalot rakennetaan aina paikan päällä, hyödyntäen joustavaa rakennusprosessiamme. Kevytbetoni on ruotsalainen keksintö ja se valmistetaan luonnollisista epäorgaanisista materiaaleista.

Kun haluat rakentaa kivitalon – muista:

  • Runko ylläpitää hyvän lämpötilan, koska se eristää ja varastoi lämpöä.
  • Kivitalossa ääniympäristö on mukava, koska seinät vähentävät ulkoista melua.
  • Pienempi palovaara, koska kivi ei pala.
  • Pienemmät huoltokulut kuten esimerkiksi puutalossa.

Haluatko tietää enemmän kevytbetonista, jota käytämme kivitalojemme rakentamiseen? Tutustu toimittajiimme osoitteessa www.xella.se. Autamme sinua löytämään urakoitsijan rakentamaan talosi, koska haluamme varmistua laadusta.

Kaikki talot ovat energiatehokkaita, mutta talot voi rakentaa myös lähes nollaenergiataloiksi. Tarjoamme rakentamiseen vaihtoehtoja, kuten energiatehokkaita ikkunoita ja ovia, sekä maalämmityksen ja FTX-ilmanvaihdon, joiden avulla talon energiatehokkuutta voidaan nostaa entisestään. Voimme myös asentaa taloon aurinkopaneelit, joilla voi tuottaa omaa sähköä taloon. ”

Lähes nolleanergiatalo