Arkkitehdit Friis ja Moltke ovat suunnittelleet kolme ainutlaatuista taloa Fiskarhedenvillanille. Taloissa eri materiaalit kohtaavat yllättävällä tavalla. Valo ja tila luovat taloihin kiinnostavia vastakohtia: leikkisä – viehättävä, runollinen – käytännöllinen, avoin – intiimi ja valoisa – varjoinen.

Talot ovat selkeitä ja toimivia asua, mutta myös yllättäviä, sillä jokaisessa talossa tulee aina vastaan jotain erilaista. Perinteisessä pohjaratkaisussa löytyy yllätyksiä, koska siinä käytetään tilaa uudella tavalla. Talo on kuin lämmin ja elävä syli, joka inspiroi uudenlaiseen tapaan asua.

Yhteistä kaikille kolmelle talolle on, että talo on jaettu pienempiin yksityisiin osiin, jotka kaikki liittyvät yhteiseen avoimeen tilaan – talon sydämeen. Reilunkokoiset oleskelutilat yhdistyvät pieniin yksityisiin tiloihin. Oleskeluhuoneen isot ikkunat päästävät luonnon vahvasti sisään ja vuodenaikojen vaihtumista on mukava seurata.

Taloihin suunnitellut kiinteät huonekalut lisäävät toiminnallisuutta  ja antavat taloille ylellisen tunnelman. Jokainen yksityiskohta korostaa talojen luonnetta, joissa tunne ja toimivuus ovat sulassa sovussa. Talo on perinteisestä eroava koti, jossa on helppo yhdistää arki ja elämä.

Friis & Moltke 01

Huoneet sijaitsevat harmonisesti vierekkäin, kiertäen talon sydämen – oleskelutilan.

Friis & Moltke 01

Friis & Moltke 02

Talo on luotu elämiseen ja tarjoaa niin avoimuutta kuin yllätyksiä. Oleskelutilan molemmilla puolella olevat huoneet lisäävät talon valoisuutta.

Friis & Moltke 02

Friis & Moltke 03

Luonto ja maisemat ovat tärkeä osa tätä taloa.

Friis & Moltke 03

Friis & Moltke

Friis & Moltke on vuonna 1954 perustettu tanskalainen arkkitehtitoimisto. Toimisto on alusta lähtien ollut Pohjoismaiden johtava toimisto. Friis & Moltke:lla on laaja kokemus eri hankkeista, joissa kunnioitetaan aina kokonaisuutta ja yksinkertaisuutta. Toimisto perustaa suunnittelunsa kuuntelemiseen ja nöyrän asumisen ymmärtämiseen.

Friis & Moltke -partneri Martin Wienberg on suunnitellut Friis & Moltke:n “elämän viitekehyksen”. Wienberg on kansainvälisesti arvostettu innovatiivisesta työstään luoda uudet standardit omakotitaloasumiselle. Hänen kynästään syntyy tarkka pohjoismainen arkkitehtuuri, jossa valo ja elämä luovat kodin. Wienbergin talot ovat tunnettuja siitä, että niissä on yllättäviä valintoja, niin pinta-alan kuin materiaalien suhteen. Hän luo kokonaisuuden, joka samalla kehystää ja tukee elämistä.

Palle Hurwitz, Niels Erik Thomsen, Martin Wienberg, Mikkel Wienberg, Mikkel Bahr, Mogens Husted Kristensen ja toimitusjohtaja Jens Ole Bahr omistavat Friis & Moltke -toimiston ja vastaavat myös sen toiminnasta.

Friis_moltke